Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry i delikatnie wilgotny. Słodkość pochodzi z banana i brązowego cukru, u mnie kokosowego. Do tego pyszny krem malinowy.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 132
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1827
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14493
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19570
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 132
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1827
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14493
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19570
Składniki
Blaszka podłużna 30 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto.
Wybierz pomidory z zalewy i zblenduj je na gładko z bananem, cukrem i olejem.
Dodaj suche składniki i wymieszaj łyżką.
Ciasto przełóż do keksówki, wyrównaj masę.
Piecz w 180 C 40-50 minut do suchego patyczka.
Krem. Na mleku ugotować budyń wymieszany z mąką i żółtkiem.
Masło, cukier waniliowy z pudrem utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać proszek z malin, wymieszać. Ciasto przeciąć na pól, spód włożyć do blaszki. Nałożyć krem, przykryć drugą połową ciasta. Schłodzić w lodówce.