Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry i delikatnie wilgotny. Słodkość pochodzi z banana i brązowego cukru, u mnie kokosowego. Do tego pyszny krem malinowy.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10679
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10679
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Blaszka podłużna 30 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto.
Wybierz pomidory z zalewy i zblenduj je na gładko z bananem, cukrem i olejem.
Dodaj suche składniki i wymieszaj łyżką.
Ciasto przełóż do keksówki, wyrównaj masę.
Piecz w 180 C 40-50 minut do suchego patyczka.
Krem. Na mleku ugotować budyń wymieszany z mąką i żółtkiem.
Masło, cukier waniliowy z pudrem utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać proszek z malin, wymieszać. Ciasto przeciąć na pól, spód włożyć do blaszki. Nałożyć krem, przykryć drugą połową ciasta. Schłodzić w lodówce.