Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik przekładany dżemem porzeczkowym"
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 487
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 308
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4313
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 800
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 487
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 308
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4313
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 800
Składniki
Miód, masło, cukier, skórkę z cytryny i przyprawę do piernika doprowadź do wrzenia (nie gotuj dłużej).
Gdy masa wystygnie, dodaj rum, sok z cytryny, jajka, rozpuszczoną w mleku sodę oraz mąkę. połącz.
Schłodzone ciasto wlej do tortownicy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Po godzinie pieczenia wyciągnij z piecyka i przekrój wzdłuż na 2 części.
Przełóż je dżemem porzeczkowym, złóż i zalej ciepłą polewą czekoladową.
<strong>Przepis nadesłała: Teresa Macura</strong>Źródło: Kurier TV