Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik staropolski z powidłami"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1057
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 53
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1057
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 53
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Ciasto długo dojrzewa. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Miód, cukier i smalec podgrzej. Wlej do przesianej mąki, ostudź. Sodę rozrób w mleku, wlej do masy. Dodaj jajko, wszystkie przyprawy i pokrojone bakalie. Wyrób. Przykryj lnianą ściereczką, odstaw na ok. 2 tygodnie w chłodne miejsce.
Cia sto ponownie zagnieć, podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj, ułóż w keksówkach. Piecz 15-20 min w 180°C. Ostudź. Ciasta przełóż grubą warstwą powideł. Odstaw na ok. 3 dni, aby piernik zmiękł. Udekoruj polewą czekoladową.Źródło: Chwila dla Ciebie