Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni i można ja przetwarzać na wiele sposobów: zupa, keczup, placki, nadziewana a teraz czas na ciasto z cukinią. Bardzo proste i bardzo smaczne. Samo przygrzewanie to kilka minut. Reszta to pieczenie i czekanie :)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2212
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4108
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 66
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1440
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2212
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4108
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 66
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1440
Składniki
Cukinię myjemy, obieramy i ucieramy na grubych oczkach. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy. Możemy zrobić to mikserem lub łopatką.
Gotową masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Może to być foremka keksowa. Jeśli chcemy zrobić na dużą blachę to robimy podwójną porcję.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180st C przez ok. 1 godz. 20min - do suchego patyczka. Po godzinie możemy już sprawdzać. Dużo zależy od wielkości foremki jaką mamy.
Gotowe wystudzone ciasto możemy polać polewą i udekorować według uznania :) Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl