Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik z dodatkami taki właśnie rozpływa się w ustach. Uwielbiam takie dodatki i polecam innym!
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 124
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 87
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 642
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5521
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 124
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 87
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 642
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5521
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka oraz powoli miód i pozostałe składniki. Mieszamy i pieczemy w foremce 25/36. Przekrawamy na pół.
Wkładka: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę zasypujemy cukrem i odstawiamy na pół godziny. Do jabłek dodajemy orzechy, rodzynki, wiśnie, mąkę, proszek i sodę. Osobno ubijamy białka z 2 łyżkami cukru, wlewamy żółtka i dodajemy do jabłek mieszamy i pieczemy.
Masa: W małej ilości mleka mieszamy budyń pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem łączymy z utartym masłem. Dodajemy sok z cytryny i alkohol. Ciasto przekładamy dając do środka wkładkę.