Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik z dodatkami taki właśnie rozpływa się w ustach. Uwielbiam takie dodatki i polecam innym!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka oraz powoli miód i pozostałe składniki. Mieszamy i pieczemy w foremce 25/36. Przekrawamy na pół.
Wkładka: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę zasypujemy cukrem i odstawiamy na pół godziny. Do jabłek dodajemy orzechy, rodzynki, wiśnie, mąkę, proszek i sodę. Osobno ubijamy białka z 2 łyżkami cukru, wlewamy żółtka i dodajemy do jabłek mieszamy i pieczemy.
Masa: W małej ilości mleka mieszamy budyń pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem łączymy z utartym masłem. Dodajemy sok z cytryny i alkohol. Ciasto przekładamy dając do środka wkładkę.