Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik z dodatkami taki właśnie rozpływa się w ustach. Uwielbiam takie dodatki i polecam innym!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5384
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13160
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5384
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13160
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4900
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka oraz powoli miód i pozostałe składniki. Mieszamy i pieczemy w foremce 25/36. Przekrawamy na pół.
Wkładka: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę zasypujemy cukrem i odstawiamy na pół godziny. Do jabłek dodajemy orzechy, rodzynki, wiśnie, mąkę, proszek i sodę. Osobno ubijamy białka z 2 łyżkami cukru, wlewamy żółtka i dodajemy do jabłek mieszamy i pieczemy.
Masa: W małej ilości mleka mieszamy budyń pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem łączymy z utartym masłem. Dodajemy sok z cytryny i alkohol. Ciasto przekładamy dając do środka wkładkę.