Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekko wilgotny świąteczny piernik, ze słodkim dżemem i kwaśną cytryną
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67966
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1949
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67966
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1949
Składniki
Mąkę przesiewamy. Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy, następnie dodajemy jajko, mleko i olej - mieszamy łyżką. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni ok 20-30 minut. Gdy piernik ostygnie, przekrawamy go na dwie części i smarujemy dżemem. Polewę rozpuszczamy we wrzątku / czekoladę topimy w kąpieli wodnej i łyżką polewamy piernik. Na koniec dodajemy kandyzowaną skórkę z cytryny.