Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekko wilgotny świąteczny piernik, ze słodkim dżemem i kwaśną cytryną
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17595
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15202
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4383
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8960
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17595
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15202
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4383
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8960
Składniki
Mąkę przesiewamy. Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy, następnie dodajemy jajko, mleko i olej - mieszamy łyżką. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni ok 20-30 minut. Gdy piernik ostygnie, przekrawamy go na dwie części i smarujemy dżemem. Polewę rozpuszczamy we wrzątku / czekoladę topimy w kąpieli wodnej i łyżką polewamy piernik. Na koniec dodajemy kandyzowaną skórkę z cytryny.