Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pycha, wilgotny, mięciutki i łatwy w wykonaniu piernik z dżemem mandarynkowym i kremem czekoladowym.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 48
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1382
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 699
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6264
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 48
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1382
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 699
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6264
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę oczyszczoną oraz proszek do pieczenia przesiewamy. Do dużej miski wlewamy mleko, olej, cukier i dżem mandarynkowy. Mieszamy dokładnie. Wsypujemy składniki suche i mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół na środkowej półce w 180°C około 50-60 minut. Upieczony piernik wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Ostudzone ciasto przekrawamy poziomo aby otrzymać 3 blaty. Jedną część ciasta smarujemy kremem czekoladowym, a drugą dżemem mandarynkowym.
Polewa: Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy (nie gotujemy). Dodajemy czekoladę i dobrze mieszamy aż składniki się połączą. Wylewamy na ciasto i dekorujemy posypką cukrową. .