Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To takie mini pierniki z bakaliami. Z tymi babeczkami można kombinować na wiele sposobów, dodając np. swoje ulubione bakalie czy też owoce. Są wilgotne i smaczne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 118
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2665
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 825
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1587
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14244
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 118
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2665
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 825
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1587
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14244
Składniki
Do miski wbić całe jajka i wsypać cukier, zmiksować na jednolitą masę.
Dodać naturalny miód i dalej miksować.
Do zmiksowanej masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować dalej.
Wlać olej z pestek winogron.
Na końcu dodać kakao i przyprawę do pierników.
Bakalie pokroić na mniejsze części, dodać do ciasta i wymieszać łyżką.
Do małych silikonowych foremek włożyć papilotki, a następnie napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut do tzw. "suchego patyczka".
Babeczki oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !