Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak mnie dziś naleciało na muffinki, że po godzinie pachniało w całym mieszkaniu wypiekiem...
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1461
Polecam.
Odsłon: 243
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 59
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 254
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1461
Polecam.
Odsłon: 243
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 59
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 254
Składniki
W jednej misce mieszamy mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników, kakao. W drugiej misce miksujemy jajka, mleko i olej i powoli dodajemy składniki suche i ucieramy na gładką masę. Tak przygotowanym ciastem wypełniamy do połowy foremki do muffinek. Kładziemy łyżeczkę powidła i kładziemy ciasto do ok. 3/4 wysokości foremki. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy przez ok. 20 min w temperaturze 190 stopni. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.