Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak mnie dziś naleciało na muffinki, że po godzinie pachniało w całym mieszkaniu wypiekiem...
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20216
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1023
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3988
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19090
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20216
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1023
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3988
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19090
Składniki
W jednej misce mieszamy mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników, kakao. W drugiej misce miksujemy jajka, mleko i olej i powoli dodajemy składniki suche i ucieramy na gładką masę. Tak przygotowanym ciastem wypełniamy do połowy foremki do muffinek. Kładziemy łyżeczkę powidła i kładziemy ciasto do ok. 3/4 wysokości foremki. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy przez ok. 20 min w temperaturze 190 stopni. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.