Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie niczym chmurka, piernikowe ptasie mleczko będzie ciekawą alternatywą dla tradycyjnych pierników, makowców i serników. Przygotowanie tego deseru jest banalnie proste, dlatego z powodzeniem możesz zrobić go razem z dziećmi.
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 446
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2243
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 446
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2243
Składniki
Żelatynę zalej zimnym mlekiem, odstaw na 5 minut. Następnie dodaj cukier, kakao i przyprawę do pierników. Wymieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu aż cukier i żelatyna się rozpuszczą, nie gotuj! Przestudź, wlej do miksera i ubijaj na najwyższych obrotach 20 minut. Po kilku minutach dodaj mascarpone i dalej ubijaj wskazany czas. Następnie przelej do blaszki i wstaw do lodówki. Po stężeniu krój w małe kawałki.