Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie niczym chmurka, piernikowe ptasie mleczko będzie ciekawą alternatywą dla tradycyjnych pierników, makowców i serników. Przygotowanie tego deseru jest banalnie proste, dlatego z powodzeniem możesz zrobić go razem z dziećmi.
Przepis dnia
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 1000
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 64
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 1000
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 64
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 61
Składniki
Żelatynę zalej zimnym mlekiem, odstaw na 5 minut. Następnie dodaj cukier, kakao i przyprawę do pierników. Wymieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu aż cukier i żelatyna się rozpuszczą, nie gotuj! Przestudź, wlej do miksera i ubijaj na najwyższych obrotach 20 minut. Po kilku minutach dodaj mascarpone i dalej ubijaj wskazany czas. Następnie przelej do blaszki i wstaw do lodówki. Po stężeniu krój w małe kawałki.