Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie niczym chmurka, piernikowe ptasie mleczko będzie ciekawą alternatywą dla tradycyjnych pierników, makowców i serników. Przygotowanie tego deseru jest banalnie proste, dlatego z powodzeniem możesz zrobić go razem z dziećmi.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 465
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14140
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6057
Pychota. Polecam.
Odsłon: 465
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14140
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6057
Składniki
Żelatynę zalej zimnym mlekiem, odstaw na 5 minut. Następnie dodaj cukier, kakao i przyprawę do pierników. Wymieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu aż cukier i żelatyna się rozpuszczą, nie gotuj! Przestudź, wlej do miksera i ubijaj na najwyższych obrotach 20 minut. Po kilku minutach dodaj mascarpone i dalej ubijaj wskazany czas. Następnie przelej do blaszki i wstaw do lodówki. Po stężeniu krój w małe kawałki.