Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z grzybami"
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Składniki
Suszone grzyby mocz przez noc. Pieczarki umyj, zetrzyj na tarce, usmaż z posiekaną cebulą. Grzyby ugotuj, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z pieczarkami, usmaż. Dodaj sól i pieprz, dosyp bułki tartej.
Przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli i wodę, zagnieć. Ciasto powinno być sprężyste i nie klejące, podziel je na kilka części. Rozwałkuj, wycinaj kółka, kładź farsz. Zaklejaj. Wrzucaj na wrzącą osoloną wodę, gotuj kilka minut. Podawaj z podsmażoną cebulką.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień