Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w wykonaniu smaczne pozwalają zagospodarować nadwyżki sera z własnego gospodarstwa
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 231
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 140
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28011
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 231
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 140
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28011
Składniki
ser przecisnąć przez praskę lub zmielić dodać masło miękkie i mąkę.
zagnieść wszystkie składniki.Rozwałkować cienko,wykrawać kółka jak na pierogi.Na każde kółko nałożyć porcję marmolady np. z czarnej porzeczki lub ósemki kwaśnych jabłek.Zalepiać tak jak pierogi.Piec w temperaturze 180-200 C aż się mocno zezłocą.Posypać cukrem pudrem.