Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pijany Izydor z delicjami- takie słodkie apetyczne i niepozorne ciasto!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2328
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1447
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 534
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3618
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1323
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2328
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1447
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 534
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3618
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1323
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao dać na formę 25/36 i poukładać na wierzchu delicje. Piec do 20 minut w 180 stopniach.
Ciasto makowo- kokosowe: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy wiórki kokosowe i mak. Wykładamy na foremkę i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zalać je wodą i gotować pięć minut. Nadmiar soku odcedzić. Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem gorące zmieszać z jabłkami i wyłożyć na biszkopt .
Polewa: Batonik łamiemy i rozpuszczamy w ciepłym mleku. Margarynę ucieramy i łączymy z letnim batonikiem. Polewę rozsmarowujemy na cieście makowym i układamy pokrojone drobno śliwki namoczone w alkoholu. Polewamy rozpuszczoną czekoladą mleczną. Przełożenie: Biszkopt- masa jabłkowa- ciasto makowo- kokosowe- polewa wraz z śliwkami.