Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pijany Izydor z delicjami- takie słodkie apetyczne i niepozorne ciasto!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 231
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1325
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 761
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 231
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1325
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 761
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao dać na formę 25/36 i poukładać na wierzchu delicje. Piec do 20 minut w 180 stopniach.
Ciasto makowo- kokosowe: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy wiórki kokosowe i mak. Wykładamy na foremkę i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zalać je wodą i gotować pięć minut. Nadmiar soku odcedzić. Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem gorące zmieszać z jabłkami i wyłożyć na biszkopt .
Polewa: Batonik łamiemy i rozpuszczamy w ciepłym mleku. Margarynę ucieramy i łączymy z letnim batonikiem. Polewę rozsmarowujemy na cieście makowym i układamy pokrojone drobno śliwki namoczone w alkoholu. Polewamy rozpuszczoną czekoladą mleczną. Przełożenie: Biszkopt- masa jabłkowa- ciasto makowo- kokosowe- polewa wraz z śliwkami.