Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11916
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11916
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Upiec biszkopt;)
Ananasa odsączamy i kroimy w małe kawałki.Syrop uzupełniamy wodą aby uzyskać 250ml płynu.Mieszamy z budyniem,mąką i1 łyżką cukru.Zagotowujemy.Uzyskany budyń studzimy.Margarynę ucieramy na puch,powoli dokładając żółtka i budyń.Mieszamy z ananasami.
PIANKA KOKOSOWA:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i mieszamy z kokosem.Wkładamy do formy,tej, na której pieklismy biszkopt..Pieczemy na złoty kolor ok 20 min.
Na biszkopt wkładamy masę ananasowo-budyniową,przykrywamy kokosanką.Najlepiej smakuje na drugi dzień.