Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, rewelacyjnie pasują do kawy, proste w przygotowaniu, ulubione przez dzieciaki
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Jajka i cukier wymieszać, wrzucić do garnka. Garnek wkładamy do drugiego garnka wypełnionego na dnie wodą - grzejemy masę parą. Cały czas mieszamy, by nie ścięło nam się jajko. Ok. 20 min.
Dodajemy 2 łyżki kakao i jeszcze chwilę grzejemy powstałą masę na parze.
Po wyłączeniu ognia, wrzucamy kostkę masła.
Kiedy masa wystygnie, wstawiamy na chwilę do lodówki, by stężała. Przekładamy wafle. Wstawiamy znów do lodówki, aż masa zwiąże wafle. Kroimy na kawałki i zajadamy. Smacznego.