Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, rewelacyjnie pasują do kawy, proste w przygotowaniu, ulubione przez dzieciaki
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jajka i cukier wymieszać, wrzucić do garnka. Garnek wkładamy do drugiego garnka wypełnionego na dnie wodą - grzejemy masę parą. Cały czas mieszamy, by nie ścięło nam się jajko. Ok. 20 min.
Dodajemy 2 łyżki kakao i jeszcze chwilę grzejemy powstałą masę na parze.
Po wyłączeniu ognia, wrzucamy kostkę masła.
Kiedy masa wystygnie, wstawiamy na chwilę do lodówki, by stężała. Przekładamy wafle. Wstawiamy znów do lodówki, aż masa zwiąże wafle. Kroimy na kawałki i zajadamy. Smacznego.