Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, rewelacyjnie pasują do kawy, proste w przygotowaniu, ulubione przez dzieciaki
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8490
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 550
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8490
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 550
Składniki
Jajka i cukier wymieszać, wrzucić do garnka. Garnek wkładamy do drugiego garnka wypełnionego na dnie wodą - grzejemy masę parą. Cały czas mieszamy, by nie ścięło nam się jajko. Ok. 20 min.
Dodajemy 2 łyżki kakao i jeszcze chwilę grzejemy powstałą masę na parze.
Po wyłączeniu ognia, wrzucamy kostkę masła.
Kiedy masa wystygnie, wstawiamy na chwilę do lodówki, by stężała. Przekładamy wafle. Wstawiamy znów do lodówki, aż masa zwiąże wafle. Kroimy na kawałki i zajadamy. Smacznego.