Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wilgotne babeczki o wspaniałym aromacie.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 330
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3391
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 709
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6022
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4969
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 330
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3391
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 709
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6022
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4969
Składniki
Masło z czekoladą roztopić w rondelku. Masę czekoladową przelać do większej miski, dodać do niej cukier, piwo i wymieszać. Potem wbić jajka i wymieszać do połączenia składników. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem i w dwóch partiach dodać ją do czekoladowej masy, dokładnie wymieszać na jednolite ciasto. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do około 3/4 wysokości. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 C przez około 25-28 minut. Babeczki po wyjęciu z piekarnika pozostawić w formie do ostygnięcia. Potem polukrować i obłożyć kwiatami i płatkami kwiatowymi. Ps. Ja do każdej babeczko dodałam jeszcze po 1 borówce ale nic specjalnego ona nie wniosła więc pominęłam ten składnik.