Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto szybko się robi a smakuje baaardzo.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 145
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1077
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 145
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1077
Składniki
Jabłka z galaretkami ------------------------------- 2 galaretki /pomarańczową i cytrynową /rozpuścić w ok. 1 szkl. gorącej wody i odstawić do stężenia. Jabłka --------- 2 słoiki poj, 0,5 l / może to być mus lub jabłka utarte na grubych oczkach /miałam z ub. roku / można również świeże utrzeć/ 1,5 kg. / Na dno garnka wlać niewielką ilość wody.dodać jabłka i podsmażyć,można dodać wg. upodobania cukru, następnie zestawić z ognia dodać galaretkę poczekać i kiedy zacznie tężeć wyłożyć na 1 połowę biszkopta,przykryć drugą częścią.
Polewa cytrynowa ---------------------------- 200ml. śmietany 18 lub 12 % 2 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny i otarta skórka 1 biała czekolada Zagotować sok i skórkę odstawić z ognia do gorącego soku połamać czekoladę aby się rozpuściła dodać cukier i śmietanę wymieszać dokładnie, polać ciasto można posypać wiórkami lub gotową kolorową posypką. SMACZNEGO