Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża drożdżówka... zawsze smaczna;)))))
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 230
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 654
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17023
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 998
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 230
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 654
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17023
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 998
Składniki
Do miski wsypać mąkę i wyrośnięty rozczyn(niewielka ilośc mąki,drożdże trochę ciepłego mleka oraz cukier).Jajka utrzec z cukrem i wlać do mąki,wyrabiać ciasto dolewając resztę ciepłego mleka.Następnie wlać roztopioną margarynę i wyrabiać aż do wchłonięcia tłuszczu.Pozostawić do wyrośnięcia.
Przemielony ser połączyś z cukrem żółtkami,mąką ziemniaczaną,aromatem.Dokładnie wymieszać.Na koniec dodać namoczone wcześniej rodzynki.
Składniki na kruszonkę szybko wyrobić w rękach.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na blaszkę,na ciasto wyłożyć masę serowo-rodzynkową.Na górę ciasta wysypać kruszonkę.Piec około 40 min w 180stC.