Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża drożdżówka... zawsze smaczna;)))))
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20592
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2280
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 37
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20592
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2280
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 37
Składniki
Do miski wsypać mąkę i wyrośnięty rozczyn(niewielka ilośc mąki,drożdże trochę ciepłego mleka oraz cukier).Jajka utrzec z cukrem i wlać do mąki,wyrabiać ciasto dolewając resztę ciepłego mleka.Następnie wlać roztopioną margarynę i wyrabiać aż do wchłonięcia tłuszczu.Pozostawić do wyrośnięcia.
Przemielony ser połączyś z cukrem żółtkami,mąką ziemniaczaną,aromatem.Dokładnie wymieszać.Na koniec dodać namoczone wcześniej rodzynki.
Składniki na kruszonkę szybko wyrobić w rękach.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na blaszkę,na ciasto wyłożyć masę serowo-rodzynkową.Na górę ciasta wysypać kruszonkę.Piec około 40 min w 180stC.