Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna moja odsłona placka drożdżowego, tak popularnego w moich rodzinnych stronach. Wersja warstwowa – mało czasochłonna i ponadto w wykonaniu robota kuchennego. Sezon na śliwki w pełni więc do dzieła. Może być z kruszonką? Albo nie?
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8035
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4519
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 529
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8035
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4519
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 529
Składniki
1. W misce robota kuchennego układam warstwami: - cukier - drożdże - jaja rozbełtane - olej - mleko -mąka Zakrywam ściereczką i czekam 1 godz.
2. Obieram śliwki i kroje w połówki. 3. Po godzinie nakładam hak i mieszam ciasto do powstania jednolitej masy.
4. Nagrzewam piekarnik (termoobieg, 180 st. C) 5. Masę wylewam na blachę, na wierzch układam śliwki, posypuję cynamonem z cukrem waniliowym. Opcjonalnie na wierzch sypię kruszonkę. 6. Piekę 30 minut.