Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna moja odsłona placka drożdżowego, tak popularnego w moich rodzinnych stronach. Wersja warstwowa – mało czasochłonna i ponadto w wykonaniu robota kuchennego. Sezon na śliwki w pełni więc do dzieła. Może być z kruszonką? Albo nie?
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
1. W misce robota kuchennego układam warstwami: - cukier - drożdże - jaja rozbełtane - olej - mleko -mąka Zakrywam ściereczką i czekam 1 godz.
2. Obieram śliwki i kroje w połówki. 3. Po godzinie nakładam hak i mieszam ciasto do powstania jednolitej masy.
4. Nagrzewam piekarnik (termoobieg, 180 st. C) 5. Masę wylewam na blachę, na wierzch układam śliwki, posypuję cynamonem z cukrem waniliowym. Opcjonalnie na wierzch sypię kruszonkę. 6. Piekę 30 minut.