Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dobre na drugi dzień. Fajnie skomponowane smaki polecam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Ciasto: Sodę mieszamy ze śmietaną dodajemy do mąki pszennej miodu, jajek. Wyrabiamy ciasto, dzielimy je na 4 równe części, wykładamy na foremkę 25/36 posmarowaną tłuszczem i każdy placek pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Masa: Z mleka kaszy i cukru gotujemy krem około 35 minut aż do zgęstnienia, gdy zimny ucieramy z margaryną. Dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao. Przełożenie placka placek- masa jasna- placek- powidło- masa ciemna- placek- polewa