Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek na bazie palonego masła z świeżymi truskawkami. Wygląda i smakuje obłędnie, puszyste jak drożdżowe lez o wiele prostsze w wykonaniu
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2668
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 303
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9585
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1018
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2668
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 303
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9585
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1018
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Zostawiając je nieco dłużej masło nabierze ciemnozłotego koloru (palone masło). Roztopione masło odstaw do całkowitego wystygnięcia. Powinno mieć temperaturę pokojową.
Śmietanę roztrzep razem z jajkami. Do miski wsyp cukier oraz dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj śmietanę z jajkami oraz masło. Całość dokładnie wymieszaj do powstania jednolitej masy.
Dno tortownicy wyłoż papierem do pieczenia i rozprowadź masę w tortownicy o średnicy 23 cm. Na wierzchu ciasta rozsyp pokrojone w większe kawałki truskawki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz przez około 45 minut na termoobiegu. Ciasto po wetknięciu patyczka do środka powinno być upieczone i nie zostawiać śladu na nim.