Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek na bazie palonego masła z świeżymi truskawkami. Wygląda i smakuje obłędnie, puszyste jak drożdżowe lez o wiele prostsze w wykonaniu
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 86
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2844
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 86
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2844
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Zostawiając je nieco dłużej masło nabierze ciemnozłotego koloru (palone masło). Roztopione masło odstaw do całkowitego wystygnięcia. Powinno mieć temperaturę pokojową.
Śmietanę roztrzep razem z jajkami. Do miski wsyp cukier oraz dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj śmietanę z jajkami oraz masło. Całość dokładnie wymieszaj do powstania jednolitej masy.
Dno tortownicy wyłoż papierem do pieczenia i rozprowadź masę w tortownicy o średnicy 23 cm. Na wierzchu ciasta rozsyp pokrojone w większe kawałki truskawki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz przez około 45 minut na termoobiegu. Ciasto po wetknięciu patyczka do środka powinno być upieczone i nie zostawiać śladu na nim.