Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek na bazie palonego masła z świeżymi truskawkami. Wygląda i smakuje obłędnie, puszyste jak drożdżowe lez o wiele prostsze w wykonaniu
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 704
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2059
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4044
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4029
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 704
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2059
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4044
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4029
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Zostawiając je nieco dłużej masło nabierze ciemnozłotego koloru (palone masło). Roztopione masło odstaw do całkowitego wystygnięcia. Powinno mieć temperaturę pokojową.
Śmietanę roztrzep razem z jajkami. Do miski wsyp cukier oraz dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj śmietanę z jajkami oraz masło. Całość dokładnie wymieszaj do powstania jednolitej masy.
Dno tortownicy wyłoż papierem do pieczenia i rozprowadź masę w tortownicy o średnicy 23 cm. Na wierzchu ciasta rozsyp pokrojone w większe kawałki truskawki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz przez około 45 minut na termoobiegu. Ciasto po wetknięciu patyczka do środka powinno być upieczone i nie zostawiać śladu na nim.