Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek orkiszowy z mirabelkami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9172
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 75
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9172
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 75
Składniki
Śliwki umyj, osusz, usuń pestki. Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Białka włóż do miski, dodaj sól. Ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając po 1 łyżce cukru oraz żółtka.
Następnie, wciąż miksując, powoli dodawaj suche oraz olej.
Tortownicę posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej ciasto, wierzch wyrównaj łyżką i posyp bułką tartą.
Na wierzchu rozłóż śliwki (skórką do dołu). Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Wstaw blachę z ciastem, piecz 40-45 min do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
70 minut. Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie