Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest w cieście naleśnikowym, usmażona na rumiano. Do tego jest wspaniały, gęsty sosik koperkowy.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Składniki
Zacznijmy od przygotowania sosu. Z masła oraz mąki zrobić zasmażkę. Rozprowadzić ją zimnym rosołem na gładką masę. Połączyć z mlekiem i gotować ok 10 minut na małym ogniu. Następnie przyprawić pieprzem i solą. Dodać koperek, wymieszać.
Kalarepy obrać, umyć, pokroić na plastry. Zalać ok 3/4 szklanki wody. Dodać cukier i sól. Gotować przez 7 minut na półmiękko. Następnie osączyć i obtoczyć w mące.
Przygotować ciasto. Mąkę zmiksować z mlekiem i wodą oraz odrobiną soli. Plastry kalarepy obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Kalarepy podawać polane sosem. Smacznego! :)