Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest w cieście naleśnikowym, usmażona na rumiano. Do tego jest wspaniały, gęsty sosik koperkowy.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4136
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 601
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17287
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3197
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 179
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4136
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 601
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17287
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3197
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 179
Składniki
Zacznijmy od przygotowania sosu. Z masła oraz mąki zrobić zasmażkę. Rozprowadzić ją zimnym rosołem na gładką masę. Połączyć z mlekiem i gotować ok 10 minut na małym ogniu. Następnie przyprawić pieprzem i solą. Dodać koperek, wymieszać.
Kalarepy obrać, umyć, pokroić na plastry. Zalać ok 3/4 szklanki wody. Dodać cukier i sól. Gotować przez 7 minut na półmiękko. Następnie osączyć i obtoczyć w mące.
Przygotować ciasto. Mąkę zmiksować z mlekiem i wodą oraz odrobiną soli. Plastry kalarepy obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Kalarepy podawać polane sosem. Smacznego! :)