Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy w przygotowaniu grecki comber z orzechami włoskimi. Niewiele składników wymieszanych drewnianą łyżką i przepyszny orzechowiec z chrupiącą skorupką gotowy :) Ciasto zawsze wychodzi :) Nie urośnie zbyt duże, dlatego śmiało można je przygotować z podwójnej porcji.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4988
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14031
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3266
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1094
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4988
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14031
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3266
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1094
Składniki
Orzechy łamiemy na mniejsze cząstki bądź mielimy. Wsypujemy na suchą patelnię i prażymy przez chwilę na małym ogniu.
Do miski wsypujemy bułkę tartą, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy.
Do suchych produktów dodajemy jajka i mieszamy drewnianą łyżką.
Do powstałej masy dodajemy masło lub margarynę i ponownie mieszamy.
Dosypujemy orzechy. Wymieszane ciasto wkładamy do wysmarowanej masłem bądź wyłożonej papierem do pieczenia foremki od babki.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto do ostudzenia.
Gotowe :) Najpyszniejsza jest ta chrupiąca skórka ;)