Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy w przygotowaniu grecki comber z orzechami włoskimi. Niewiele składników wymieszanych drewnianą łyżką i przepyszny orzechowiec z chrupiącą skorupką gotowy :) Ciasto zawsze wychodzi :) Nie urośnie zbyt duże, dlatego śmiało można je przygotować z podwójnej porcji.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 128
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 221
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 2053
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 128
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 221
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 2053
Składniki
Orzechy łamiemy na mniejsze cząstki bądź mielimy. Wsypujemy na suchą patelnię i prażymy przez chwilę na małym ogniu.
Do miski wsypujemy bułkę tartą, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy.
Do suchych produktów dodajemy jajka i mieszamy drewnianą łyżką.
Do powstałej masy dodajemy masło lub margarynę i ponownie mieszamy.
Dosypujemy orzechy. Wymieszane ciasto wkładamy do wysmarowanej masłem bądź wyłożonej papierem do pieczenia foremki od babki.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto do ostudzenia.
Gotowe :) Najpyszniejsza jest ta chrupiąca skórka ;)