Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste w wykonaniu i bardzo pyszne, w sam raz do kawki
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8429
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2945
Polecam.
Odsłon: 1682
Polecam.
Odsłon: 491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8429
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2945
Polecam.
Odsłon: 1682
Polecam.
Odsłon: 491
Składniki
Białka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodawaj żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kisiel (użyłam 2 opakowania kisielu z kawałkami owoców "FRUGO" passiflora, słodki kubek). Na końcu wlej roztopioną margarynę lub masło. Wyłóż ciasto do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Na wierzchu ułóż zamrożone owoce (uwaga na śliwki, ja musiałam pousuwać pestki). Po upieczeniu przestudź i posyp cukrem pudrem.