Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 47
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10333
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 994
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 47
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10333
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 994
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki pomieszać, wyrobić ciasto i podzielić na 2 części.
Masa sezamowa: Składniki wymieszać i gotować na małym ogniu 5 minut. Ostudzić, ale lekko ciepłe dać na jeden placek i upiec.
Masa kokosowa: Białka ubić dodać resztę składników, wlać na drugi placek i upiec.
Masa do przekładania: Chałwę i masło utrzeć razem dodać spiritus.
Przekładać w kolejności: Placek sezamowy
masa z chałwy
placek kokosowy