Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki pomieszać, wyrobić ciasto i podzielić na 2 części.
Masa sezamowa: Składniki wymieszać i gotować na małym ogniu 5 minut. Ostudzić, ale lekko ciepłe dać na jeden placek i upiec.
Masa kokosowa: Białka ubić dodać resztę składników, wlać na drugi placek i upiec.
Masa do przekładania: Chałwę i masło utrzeć razem dodać spiritus.
Przekładać w kolejności: Placek sezamowy
masa z chałwy
placek kokosowy