Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie było propozycji na słodko. Więc proszę . Kruchy placek z pyszną czekoladową pianką z czereśniami i truskawkami. Pianka jest lżejsza niż ptasie mleczko, a czereśnie i truskawki w niej zatopione smakują wybornie. I jak nigdy jestem pewna, że i Wam posmakuje
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 307
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1315
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 129
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 307
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1315
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 129
Składniki
1. Ciasto: Na stolnicy wyłóż mąkę i dodaj margarynę. Całość posiekaj nożem aż zacznie przypominać kruszonkę. Dodaj żółtka i cukier. Całość zagnieć. 2. Jędrne ciasto uformuj w kulkę, owiń folią spożywczą i włóż do zamrażalnika na 3o min. 3. Ciasto podziel na dwie części : około 60% i 40%. Mniejszą kulkę włóż do lodówki. Większym ciastem wyłóż blachę o wymiarach 33×20 . Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 Stopni (góra-dół) i podpiecz 20 minut. Ostudź
4. Pianka: Białka ubij na sztywną pianę. Gdy to nastąpi cały czas miksując na wysokich obrotach dodawaj małymi porcjami cukry. 5. Do piany dodaj proszek budyniowy i ubijaj do momentu jego rozpuszczenia. Gdy to nastąpi cały czas ubijajac wlewaj powoli olej. 6. Na ostudzony spód ciasta wyłóż pianę, na niej ułóż czereśnie – dziurką do góry. Oraz wyłóż pokrojone w plasterki truskawki. Na wierzch zetrzyj pozostała część kruchego ciasta. Piecz 45 minut w 190 stopniach