Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z jabłkami i polewą cytrynową. Ciasto całoroczne,pyszne.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 140
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 532
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 244
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 140
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 532
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 244
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, potem dodawać po jajku.Następnie tam przesiać mąkę z proszkiem. Zmiksować dodając śmietanę.2/3 ciasta rozsmarować na duża blachę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka, obrać pokroić w plasterki,wyłożyć na ciasto posypane bułką tartą.Jeszcze posypać cukrem z cynamonem. Na górę, resztę ciasta rozrzedzić mlekiem i polać.
Piec w 175* ok.45-55 min.
Po przestygnięciu polać cytrynowym lukrem.