Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z jabłkami i polewą cytrynową. Ciasto całoroczne,pyszne.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, potem dodawać po jajku.Następnie tam przesiać mąkę z proszkiem. Zmiksować dodając śmietanę.2/3 ciasta rozsmarować na duża blachę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka, obrać pokroić w plasterki,wyłożyć na ciasto posypane bułką tartą.Jeszcze posypać cukrem z cynamonem. Na górę, resztę ciasta rozrzedzić mlekiem i polać.
Piec w 175* ok.45-55 min.
Po przestygnięciu polać cytrynowym lukrem.