Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z jabłkami i polewą cytrynową. Ciasto całoroczne,pyszne.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1086
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3260
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 726
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1086
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3260
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 726
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, potem dodawać po jajku.Następnie tam przesiać mąkę z proszkiem. Zmiksować dodając śmietanę.2/3 ciasta rozsmarować na duża blachę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka, obrać pokroić w plasterki,wyłożyć na ciasto posypane bułką tartą.Jeszcze posypać cukrem z cynamonem. Na górę, resztę ciasta rozrzedzić mlekiem i polać.
Piec w 175* ok.45-55 min.
Po przestygnięciu polać cytrynowym lukrem.