Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta z jabłkami zawsze cieszą się dużym powodzeniem. Tarta jest mało pracochłonna. Cieniutkie ciasto i pyszny farsz jabłkowy z rodzynkami, żurawiną, płatkami migdałowymi, cynamonem i miodem.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11141
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3833
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1321
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11141
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3833
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1321
Składniki
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać rodzynki, żurawinę, płatki migdałowe, cynamon, miód i wymieszać. Dodać jeszcze mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Dodać cukier, jajko i żółtko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Na stolnicy rozwałkować ciasto na okrągły placek. Przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Centralnie nałożyć jabłka. Rozgarnąć tak, żeby brzeg 3-4 cm pozostał czysty. Następnie brzegi ciasta zagiąć do środka. Posypać wierzch płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.