Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta z jabłkami zawsze cieszą się dużym powodzeniem. Tarta jest mało pracochłonna. Cieniutkie ciasto i pyszny farsz jabłkowy z rodzynkami, żurawiną, płatkami migdałowymi, cynamonem i miodem.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 44
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 185
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 255
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 143
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 44
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 185
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 255
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 143
Składniki
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać rodzynki, żurawinę, płatki migdałowe, cynamon, miód i wymieszać. Dodać jeszcze mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Dodać cukier, jajko i żółtko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Na stolnicy rozwałkować ciasto na okrągły placek. Przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Centralnie nałożyć jabłka. Rozgarnąć tak, żeby brzeg 3-4 cm pozostał czysty. Następnie brzegi ciasta zagiąć do środka. Posypać wierzch płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.