Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z masą kokosową"
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 46
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 73
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 46
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 73
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno z cukrem, dodaj żółtka, połącz. Wsyp mąkę z proszkiem, wymieszaj.
Ciasto wylej na natłuszczoną, posypaną bułką tartą formę. Piecz ok. 30 min w 180°C. Ostudź.
Krem: mleko zagotuj. Żółtka utrzyj z mąką, wlej do mleka, ugotuj budyń. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem i budyniem, wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj. Krem rozsmaruj na cieście.
Piana: żelatynę namocz, rozpuść w pół szklanki wody. Białka ubij na sztywno z cukrem. Ubijając, wlewaj ostudzoną żelatynę. Pianką posmaruj ciasto.
Polewa: margarynę stop w rondelku, dodaj kakao i cukier, wymieszaj. Ostudź, utrzyj z jajkiem. Polewą posmaruj ciasto, posyp kolorową posypką.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie