Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z wykorzystaniem rabarbaru i słodkiej bezy.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414175
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2249
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414175
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2249
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i tworzymy kulę, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 min. Po schłodzeniu ciastem wykładamy formę na tartę ( ja wykonałam w zwykłej tortownicy o śr. 26 cm. ) i widelcem nakłuwamy całą powierzchnie, aby zapobiec powstawaniu podczas pieczenia bąbli. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 10 min. w temp. 200 C. Rabarbar kroimy na niewielkie kawałeczki i posypujemy cukrem. Białka ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier. Na podpieczone ciasto wykładamy rabarbar oraz robimy kleksy z ubitych białek. Pieczemy w temp. 180 C do zbrązowienia bezy. Smacznego.