Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni czas wykorzystać rabarbar. Ciasto smaczne ,polecam.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7499
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2516
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70824
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7499
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2516
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70824
Składniki
Ser. 0,75 dag sera z wiaderka/president/ 3/4 szkl cukru 2 całe jaja 1 budyń śmietankowy 3/4 miękkiego masła /może być margaryna/ Utrzeć ser z cukrem dodać miękkie masło jaja na koniec budyń.
Wyjąć ciasto z lodówki i 2/3 zetrzeć na spód blachy / 35na 25 / na ciasto wyłożyć ser na ser odsączony rabarbar. Spód ciasta podpiec 15 min. Z białek ubić na sztywno pianę dodać 3/4 szkl. cukru na koniec 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń smietankowy. Pianę wyłożyć na ser i na wierzch zetrzeć 1/3 ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku /180 stopni / ok. 1 godz.