Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosty sposób wykonania,pyszne ciasto własnie na ten czas.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Składniki
Zółtka,cukier,margarynę dobrze zmiksować na puszystą masę.
cały czas miksując dodawać po łyżce mąkę z proszkiem do pieczenia i ciepłe mleko.
na koniec ubić białko i łyżką delikatnie połączyć z ciastem.
ciasto wylać na blachę wyłozoną papierem do pieczenia i wstawić do zimnego piekarnika.
piekarnik włączyć do 190 stopni i piec ok 35 minut.
Galaretki przyrządzić wg przepisu. ! Jedną w osobnym naczyniu. Kiedy zacznie tężeć galaretka, ubić śmietanę i połączyć. Połozyć na przestudzony placek
położyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.