Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny placek na kruchym spodzie
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 621
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10118
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2901
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 621
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10118
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2901
Składniki
ciasto kruche zagniatamy ciasto i zawijamy w folie i do lodówki na 1-3 godziny (można dłużej)
wiśnie drylujemy; wkładamy do garnka dosypujemy cukier i na małym gazie zagotowujemy. Odcedzamy sok dodajemy do niego mąkę ziemniaczaną; mieszamy i to wszystko dodajemy do wiśni.
ciasto biszkoptowe: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch, dodajemy śmietanę, mąki, sól, i ubita na sztywno pianę z białek i z cukru
Kruche ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy formę 25x24cm (można użyć też tortownicy) formujemy ok 3cm rant. Pieczemy z 15 minut w 200 stopniach. Podpieczony spód posypujemy 2 -4 łyżkami bułki tartej wykładamy wiśnie, zalewamy ciastem biszkoptowym i pieczemy ok 20 minut w 160-170st. Przestudzone lekko ciasto posypujemy cukrem pudrem