Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1333
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1333
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru, ciągle ubijać. Dodać żółtka, mąkę (2 szklanki) wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oranżadę,olejek migdałowy i olej. Dokładnie wymieszać i podzielić na 2 części.
Do jednej części dodać 0,5 szklanki mąki, do drugiej 2 łyżki kakao.
Ciasto wylać na blachę 35X12 (posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą) na przemian jasne i ciemne. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 45 minut.