Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 89
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 378
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 89
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 378
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru, ciągle ubijać. Dodać żółtka, mąkę (2 szklanki) wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oranżadę,olejek migdałowy i olej. Dokładnie wymieszać i podzielić na 2 części.
Do jednej części dodać 0,5 szklanki mąki, do drugiej 2 łyżki kakao.
Ciasto wylać na blachę 35X12 (posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą) na przemian jasne i ciemne. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 45 minut.