Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101336
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5831
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5833
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101336
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5831
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5833
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru, ciągle ubijać. Dodać żółtka, mąkę (2 szklanki) wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oranżadę,olejek migdałowy i olej. Dokładnie wymieszać i podzielić na 2 części.
Do jednej części dodać 0,5 szklanki mąki, do drugiej 2 łyżki kakao.
Ciasto wylać na blachę 35X12 (posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą) na przemian jasne i ciemne. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 45 minut.