Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru, ciągle ubijać. Dodać żółtka, mąkę (2 szklanki) wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oranżadę,olejek migdałowy i olej. Dokładnie wymieszać i podzielić na 2 części.
Do jednej części dodać 0,5 szklanki mąki, do drugiej 2 łyżki kakao.
Ciasto wylać na blachę 35X12 (posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą) na przemian jasne i ciemne. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 45 minut.