Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto proste w wykonaniu. Od kilku lat gości na naszym stole. Znika równie szybko jak się je robi.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33727
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33727
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Masło rozpuszczam i studzę
Do małego rondelka daję miód, sodę i zagotowuję. Trzeba cały czas mieszać żeby się nie przypaliło Odstawiam do wystudzenia .
Jajka miksuję z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaję mąkę, roztopione masło oraz miód. Wszystko dokładnie mieszam.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Przygotowuję 2 arkusze. Papier smaruję cienko ciastem tyle ,ile zajmuje spód blachy. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 °C. Piekę ok 10 min. W tym czasie przygotowuję drugi arkusz z ciastem. Kiedy placek upiecze się wyjmuję z blachy i wkładam drugi. Lekko przestudzony zdejmuję przy pomocy szerokiego noża z papieru i przekładam na deskę. Smaruję cienko śmietaną. Przykrywam następnym plackiem. Tak postępuję z kolejnymi plackami. Ostatni placek studzę i kruszę.Posypuję ciasto Z tej porcji ciasta wyszło 7 placków