Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
- mąka+ posiekane masło+żółtka+ proszek do pieczenia+ 2 łyżki cukru- zagnieść ciasto -ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao - 1częśc jasną i 1 ciemną schować do zamrażarki na 30 min - 1 częścią jasną wygnieść dno foremki posmarowanej masłem, ja używam typową okrągłą
- po 30 min, na jasne ciasto zetrzeć na tarce ciemne ciasto -jako następną warstwę wyłożyć pokrojone w cienkie plasterki jabłka -białka + szczypta soli ubić na pianę, pod koniec ubijania dodać cukier -wyłożyć piane na jabłka - jako ustatnią warstwę białe ciasto starte na tarce
Piec w temp. 180st. przez 45min ( dół + termoobieg)