Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi słodkości. U nas najlepiej sprawdzają się szybkie i proste ciasta. Propozycja dla leniwych łasuchów.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1011
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 46
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1359
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 545
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6257
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1011
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 46
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1359
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 545
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6257
Składniki
Margarynę z mąką siekamy nożem, dodajemy żółtka i proszek do pieczenia. Zarabiamy ciasto. Dzieli na 3 części. Jedną większą i dwie mniejsze. Do jednej z mniejszych części dodajemy kakao i wyrabiamy w rękach aby wszystko się połączyło. Gdy się połączy wkładamy do zamrażalnika razem z drugą mniejszą częścią. Większą część rozkładamy na blaszce ( wymiary 25 x 30 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie smarujemy powidłami. Ciemną część ciasta wyjmujemy z zamrażalnika, ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy wierzch powideł. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier ( tak jak na beze ), wykładamy na powidła. Następnie ścieramy drugą mniejszą część ciasta na tej samej tarce i posypujemy wierzch. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ( 180C ) przez 40 min.