Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi słodkości. U nas najlepiej sprawdzają się szybkie i proste ciasta. Propozycja dla leniwych łasuchów.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 808
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 48
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2035
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 808
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 48
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2035
Składniki
Margarynę z mąką siekamy nożem, dodajemy żółtka i proszek do pieczenia. Zarabiamy ciasto. Dzieli na 3 części. Jedną większą i dwie mniejsze. Do jednej z mniejszych części dodajemy kakao i wyrabiamy w rękach aby wszystko się połączyło. Gdy się połączy wkładamy do zamrażalnika razem z drugą mniejszą częścią. Większą część rozkładamy na blaszce ( wymiary 25 x 30 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie smarujemy powidłami. Ciemną część ciasta wyjmujemy z zamrażalnika, ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy wierzch powideł. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier ( tak jak na beze ), wykładamy na powidła. Następnie ścieramy drugą mniejszą część ciasta na tej samej tarce i posypujemy wierzch. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ( 180C ) przez 40 min.