Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę inny pleśniak bo wierzchnie ciasto z dodatkiem kakao
Przepis dnia
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem, który wymaga odrobiny pracy, ale wynag...
Odsłon: 214
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem, który wymaga odrobiny pracy, ale wynag...
Odsłon: 214
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 623
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, 5 łyżek cukru i proszku do pieczenia zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części: jedna większa i dwie mniejsze. Do jednej mniejszej dodać kakao.
Ciasto włożyć do zamrażalnika aby stwardniało. W tym czasie umyty i osuszony rabarbar pokroić. Foremkę o wymiarach 23 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dno zetrzeć na tarce większą część ciasta. Rozłożyć rabarbar, zetrzeć mniejszą jasną część ciasta.
Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę i wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią kakaową część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C i piec ok. 40 minut.