Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na kruchym spodzie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 174
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4254
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 174
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4254
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, margaryny, proszku do pieczenia, śmietany, żółtek i cukru. Odstaw do lodówki na ok. godzinę
Ciasto podziel na 2 części. Pierwszą wyłóż na blaszkę do pieczenia i posmaruj konfiturą wymieszaną z orzechami, oprósz to kaszą manną. Następnie wyłóż pianę ubitą z białek. Na sam koniec pokrusz resztę ciasta. Piecz ok. 45 minut w 175°C . PS. Jeżeli chcesz możesz pokruszyć też część ciasta między konfiturą a pianą :) Smacznego :)