Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na kruchym spodzie.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, margaryny, proszku do pieczenia, śmietany, żółtek i cukru. Odstaw do lodówki na ok. godzinę
Ciasto podziel na 2 części. Pierwszą wyłóż na blaszkę do pieczenia i posmaruj konfiturą wymieszaną z orzechami, oprósz to kaszą manną. Następnie wyłóż pianę ubitą z białek. Na sam koniec pokrusz resztę ciasta. Piecz ok. 45 minut w 175°C . PS. Jeżeli chcesz możesz pokruszyć też część ciasta między konfiturą a pianą :) Smacznego :)