Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto jest jednym z pierwszych w moim starym zeszycie. Kartki już pożółkły i niemiłosiernie się poplamiły...same ;) Dlaczego ciasto nazywa się Pocałunek Murzyna? Sama zadaję sobie to pytanie ;) Najważniejsze, że ciacho jest mega smaczne!
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 61
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 203
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 61
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 203
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksowałam i podzieliłam na 3 części. Do jednej miski dodałam przesiane kakao, do drugiej mak a do trzeciej posiekane orzechy i rodzynki. Ciasto w każdej misce wymieszałam i rozlałam do foremek 21x24 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Każdy placek piekłam 20-25 minut w 180 stopniach.
Kiedy placki wystygły przełożyłam je masą. Budyń ugotowałam z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego. Ostudziłam i utarłam z masłem. Przełożyłam placki.
Polałam polewą. W rondlu z wodą podgrzewałam pokruszoną czekoladę z dodatkiem śmietany. Nie gotowałam. Zdjęłam z ognia i wymieszałam do uzyskania jednolitej konsystencji. Polałam ciasto.