Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na deser, którego przygotowanie nie wymaga pieczenia? Wypróbuj nasz przepis na ciasto pocałunek słońca – kolorowa i pyszna kostka udoskonali popołudniową kawę.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1512
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231910
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5031
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1512
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231910
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5031
Składniki
W pierwszej kolejności przygotuj galaretkę. 2 opakowania galaretki rozpuść w 300 ml wody i odstaw do przestudzenia.
Następnie przygotuj masę kokosową. 200 ml śmietanki podgrzej w rondelku i rozpuść w niej czekoladę. Odstaw do przestudzenia. W kilku łyżkach gorącej wody rozpuść żelatynę i przestudź, by była chłodna (uważaj, by nie zgęstniała!).
300 ml śmietany ubij na sztywno, a następnie bardzo małymi porcjami dodawaj rozpuszczoną w śmietance czekoladę i rozpuszczoną żelatynę. Gdy wszystkie składniki dobrze się połączą, dodaj suche wiórki kokosowe i wymieszaj.
Na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia rozłóż herbatniki, a na nie wyłóż masę kokosową. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Gdy masa kokosowa będzie już sztywna, a galaretka pomarańczowa zacznie nieco tężeć, rozłóż na cieście żelki serduszka. Na górę delikatnie wyłóż gęstniejącą już nieco galaretkę. Całość ponownie wstaw do lodówki. Podawaj, gdy galaretka będzie sztywna.