Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lśniąca, miękka, mocno czekoladowa, z prostych składników idealna do ciast polewa. Dodajemy do niej odrobinę skrobi ziemniaczanej, która nadaje polewie doskonałą, aksamitną strukturę i piękny błyszczący wygląd. Jej największym walorem jest łatwość wykonania.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 58
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 60
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 39
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2267
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 58
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 60
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 39
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2267
Składniki
Wszystkie składniki polewy przekładamy do rondelka o grubym dnie i wstawiamy na mały ogień.
Stale mieszamy rózgą dosyć energicznie. Uważamy, aby polewa się nie zagotowała. Mieszamy tylko do połączenia składników. Lekko studzimy i wylewamy na wierzch ciasta.
Polewa nie twardnieje dzięki skrobi i zachowuję lśniący wygląd nawet po schłodzeniu w lodówce.
Polewa czekoladowa do ciast gotowa!