Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na pyszną polewę czekoladową, którą możecie użyć zarówno do ciast jak i do deserów. Łatwa do zrobienia, smaczna i lśniącą. Jest to przepis, po który sięgam najczęściej.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2004
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 740
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2004
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 740
Składniki
Wszystkie składniki na polewę przełożyć do rondelka i podgrzewać mieszając do rozpuszczenia wszystkich składników. Polewę dobrze podgrzać, ale trzeba uważać aby jej nie zagotować. Gotową polewę przed użyciem ostudzić.
Polewę można zrobić również wcześniej, gotową przełożyć do słoika i wstawić do lodówki. Można ją tam przechowywać nawet tydzień. Przed użyciem lekko podgrzać, aby była lejąca. Do gorącej polewy można również dodać orzechy i rodzynki. Z takimi dodatkami fantastycznie będzie smakować na lodach. Smacznego!