Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, lśniąca polewa do pokrywania owoców i robienia lustrzanej powłoki na ciastach na bazie skrobi ziemniaczanej. Błyskawiczna!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27883
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27883
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
210 ml wody gotujemy w rondelku o grubym dnie. Skrobię, cukier, sok cytrynowy łączymy z 50 ml wody, mieszamy. Gotową masę wlewamy cienkim strumieniem do gotującej się wody i stale mieszamy . Po około 2 minutach polewa lekko zgęstnieje i zrobi się przezroczysta. W tym momencie jest gotowa do użycia. Owoce pokrywamy jeszcze gorącą glazurą, ciasta pokrywamy również , gdy jest gorąca. Można ją przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku przez kilka dni. Do użycia tylko podgrzać.
Oto efekt użycia polewy lustrzanej na tarcie truskawkowej.