Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis na pomadę czekoladowo-cytrynową do dekorowania mazurków. Sposób przygotowania ciasta do mazurków podaję w przepisie Ciasto krucho-drożdżowe na makowiec i mazurki.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1129
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 88
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1134
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2346
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2425
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1088
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1129
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 88
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1134
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2346
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2425
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1088
Składniki
Śmietanę z cukrem wlać do półtoralitrowego garnka (przy gotowaniu może się pienić i pryskać) i podgrzewać na małym ogniu mieszając co jakiś czas. W małym garnuszku rozpuścić czekoladę ogrzewając ją w kubeczku na parze. Zostawić w ciepłym miejscu, by nie stężała. Pomadę w dużym garnku gotować na małym ogniu mieszając przez 11 minut od momentu zawrzenia. Zdjąć garnek z ognia i odlać 1/3 zawartości do innego garnka. Do pozostałej masy wlać rozpuszczoną czekoladę i przez chwilę ucierać. Gdy pomada zacznie gęstnieć wyłożyć ją na mazurek. Do odlanej białej masy dodać kwasek cytrynowy (nie polecam soku z cytryny, bo za bardzo rozwodni masę) i podgrzać mieszając. Po zdjęciu z ognia masę ucierać przez chwilę i gdy zacznie stygnąć i gęstnieć wylać na mazurek, na masę czekoladową. Mazurek ubrać skórką pomarańczową, bakaliami i powidłami. Smacznego:)