Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo smaczne. Marmoladę można dodawać dowolną lub też może to być domowy gęsty dżem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5314
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 867
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5314
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 867
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Składniki
· Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać przemielony lub zmiksowany ser twarogowy, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i zagnieść ciasto, rozwałkować. · Szklanką wyciąć krążki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, nałożyć marmoladę, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Blaszkę z ciasteczkami wstawić do piekarnika. · Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni C. SMACZNEGO !!!