Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo smaczne. Marmoladę można dodawać dowolną lub też może to być domowy gęsty dżem.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 96
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2738
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 776
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1003
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 96
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2738
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 776
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1003
Składniki
· Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać przemielony lub zmiksowany ser twarogowy, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i zagnieść ciasto, rozwałkować. · Szklanką wyciąć krążki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, nałożyć marmoladę, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Blaszkę z ciasteczkami wstawić do piekarnika. · Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni C. SMACZNEGO !!!