Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto udekorowane mandarynkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25903
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3135
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25903
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3135
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Składniki
► Wszystkie składniki na ciasto wyrobić i włożyć do wyłożonej folią aluminową tortownicy ( zamknąć obręcz ). Budyń ( proszek ) wymieszać z połową zimnego mleka, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i resztę mleka. ► Wylać masę na ciasto, przykryć folią aluminiową ( jest bardzo rzadkie, ale takie ma być ). Piec 60 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Upieczone ciasto odstawić w zimne miejsce. ► Odsączone mandarynki położyć na zimnym ciescie, polać galaretką ( zaraz tężeje ) odstawić na kilka godzin do lodówki.