Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie, naprawdę łatwe w przygotowaniu, I w brew pozorom wcle nie jest skomplikowane ani pracochłonne :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Zagnieść ciasto kruche , zawinąć folią i włożyć do zamrażarki
przygotować kruszonke, łącząc wszystkie składniki i rozgniatając w palcach
brzoswinie pokroić, przygotować migdały i kokos
Przygotować ciasto biiszkoptowe: białaka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodawać po jednym żółtku, stopniowo cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec łyżkę wody gazowanej i olej.
Ciasto kruchę wyciągnąć z zamrażarki, zetrzeć na tarce na dużą prostokątną blachę, lub poprostu wylepić nim blachę jeśli nie zdążyło się dość dobrze schłodzić,
na ciasto kruche wylać ciasto biszkoptowe, dodać brzoskwinie, całość zasypać migdałami kokosem i na koniec kruszonką
piec 40 miin w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
ostudzone polać polewą , SMACZNEGO! ;)