Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, kruchuteńkie ciasteczka. Nie wiem dlaczego nie zrobiłam ich wcześniej :) są pyszne i tak ładnie wyglądają.
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6399
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10332
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6399
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10332
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy z masłem w miseczce nad parą. Jajka miksujemy z cukrem aż zbieleją, wlewamy wystudzoną masę czekoladową i miksujemy chwilę. Dodajemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na godzinę by stwardniało. Ja wstawiłam na 20 minut do zamrażalki. Z ciasta robimy kulki o wielkości orzecha włoskiego, ja robiłam mniejsze by ciasteczek było więcej. Kulki obtaczamy porządnie w cukrze pudrze i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10 minut w 170 stopniach. Mi wyszło około 80 niewielkich ciasteczek. SMACZNEGO